:: aku hanyalah seorang manusia yang masih bertatih mencari ilmu Allah yang sgt luas.. kalau ade silap dan salah sila KOMEN yer..Kongsilah Ilmu Walau Sebesar Zarah ::

Thursday, 19 April 2012

KAMI SIASAT : bapuk

assalamualaikum wbt....

'Kecelaruan Identiti Dalam Kalangan Lelaki'
inilah tajuk yang menjadi pilihan kumpulan kami untuk subjek tamadun islam dan tamadun asia (TITAS)..
and smalam kami sudah pon selesai membentangkan hasil kerja kami... kumpulan terbaik lahh!

setelah mengkaji golongan bapuk ni... sedikit sebanyak kami telah tahu tentang dunia mereka.. di mana sebelum ini kami hanya memandang mereka sebelah mata shj.. tidak berminat pon nk amik taw pasai depa,,tup2 nk wt pasai bapuk,,,kena lah kaji jgk pasai depa.. bagos jgk..at least bole tahu ape sebenarnye y terjadi pada masyarakat kite skrg... memang ramai sgt lelaki y nk jadi pompuan skrg,,bilangan mereka semakin bertambah dr semasa ke semasa.. ak pon sedih tgk depa...terdetik kt hati nape lah depa x reti nk bersyukur dgn nikmat ALLAH.. tindakan mcm ni mnunjukkan bahawa golongan bapuk ni 'PROTES' atau x puas hati dgn ape y telah ALLAH tetapkan.. elok2 jadi laki nk tukar jd pompuan..



nape jdik lagu tuh?
ok,, sesetengah dr bapuk ni ckp mereka ni sbenarnye wanita..tp ntah mcm mane bole tersalah badan plak.. ((ehhee...logik nyeee)) ..ni sbb naluri wanita y tersangat kuat dlm diri mereka.. ok,ak percaya sesetengah mereka ni memang sjak dr kecik lg lembut sbb tersalah didikan drp ibu bapa..ni sbb ibu bapa mereka y terlalu inginkan ank perempuan.. tgk2,,mengandung ank lelaki,,so,, disebabkan terlalu frust,,depa layan ank lelaki depa mcm pompuan...pakai bj girl,,aksesori girl,,kwn pon dgn girl...so lame2 ank lelaki depa dh terbiase jadik gegirl.. maka dr situlah terbitnya seorang bapuk.. kt sini boleh nmpak la ibu bapa y bersalah sbb x bersyukur dgn rezeki y ALLAH tetapkan.. dh ank lelaki,,x bole la nk main tukar2 jdi pompuan lak..

sesetengah bapuk ni sebenarnya adalah lelaki sejati dan normal.. tp disebabkan terpengaruh..depa jadi bapuk.. ade jgk y jadi bapuk sbb frust putus cinta,,so,,die dh x percayakan golongan wanita lg n amik kputusan utk jadi bapuk.. " aku dh x pecaya kt girl !!,, bia la aku sendiri y jadi girl n aku nk couple ngan boy...huk3".... err..mcm tu la kot y die ckp mase putus cinta tu..huu..
ok,,putus cinta tu perkara biasa la bg remaja2 y suke bercinta,,sape suh bercinta..lain kali kawen terus.. kan dh frust n merana.. x pasai2 diri y rosak..

ok,tu antara sebab2 lelaki ni jadi bapuk...
biasanya golongan bapuk ni memang dipandang serong lah oleh masyarakat.. y tu x bole nk ckp apa la sbb stiap org ade pendapat masing2..ade fikir positif n ade fikir negatif... depend on how mature their level of thinking is...
aku pula x pndang serong pon kt bapuk ni,,, sbb aku x pandang depa langsong pon..hehe.. skrg sbb aku kaji pasai depa..ak pandang dgn kedua belah mate aku ok..
ape keja diorg ni untuk hidup?? sbb almost all of the bapuk ni sudah x diterima oleh ahli keluarga..so hilang tempat bergantung.. ada jgk y amik jalan mudah utk cari duit..iaitu dgn menjadi Public Relation Officer (PRO).. y ni keja layan pelanggan la.. jgn main2 ngan hasil pendapatan diorang.. mencecah rm1000 utk sehari taw..tp sedihnya duit tu HARAM ! makan duit haram,,darah daging haram..nauzubillah... hope diorg bole kembali ke pangkal jalan... tp sesetengah bapuk y bagus..diorang pndai cari rezeki dgn menjadi mak andam..berniaga brg kosmetik dan sebagainya.. kelass kau jah.. bagus la..at least duit tu ats usaha sendiri.. tp lagi bagos kalo bole jadi lelaki normal balik..huhu

golongan bapuk ni memang sgt ambil berat pasai appearance dorg.. dorg akn selalu keluar dgn mekap y setebal 2 inci kt muka..dgn baju y seksi.. skali tgk mmg mcm pompuan la.. suara je y boleh menkantoikan dorg ni laki sbenarnye.. utk kelihatan persis spt perempuan sejati..bapuk ni sanggup buat pembedahan menukar jantina.. tindakan dorg ni mmg sgt2 berani sbb pembedahan ni berisiko tinggi sbb boleh menyebabkan kematian atau kecacatan kekal.. kalo mati mase wt pembedahan?? dah x sempat bertaubat... kesian.. slain tu,pembedahan ni jgk sgt mahal,,rm70000.. x heran la bapuk bole byr sbb pendapatan dorg pon seribu sehari.. mase y paling menyeksakan adalah beberapa bulan slepas wt pembedahan tukar jantina... nk buang air kecil pon sakit mcm nk putus nyawa... hermmm,,inilah pengorbanan golongan ini utk menjadi wanita... aduyai

kt mane leh jumpe bapuk ni? ok biasenya kt lorong haji taib.. kt chow kit n jalan bukit bintang... hati2 kalo pergi sini ye kawan2,, especially laki lah..sbb bapuk ni akn terus memujuk laki utk jadi pelanggan depa.. aku x penah pi pon sini.. never,, n x berminat pon nk p..

ok,,ape lg nk ckp pasai bapuk ni.. tkde dh kot.. kalu nk taw lebih lanjut..p interview depa terus... group kitorg memang ade interview seorang drp bapuk ni.. tp laki jelah y inteview.. girl siapkan folio..

untuk golongan bapuk di luar sana..
bukan kami x menyokong kegiatan anda.. tp ape y anda lakukan adalah salah.. lelaki berkelakuan seperti perempuan adalah haram dan berdosa besar.. apatah lagi y membuat pembedahan menukar jantina.. haram dan berdosa besar sbb mengubah ciptaan ALLAH.. walau ape pon alasan anda utk menjadi perempuan.. haram tetap haram.. no doubt! kalau dlm kes khunsa lain lah..sbb ade dua jantina..

" drp Ibn Anas r.a. berkata Rasulullah SAW melaknat mereka yang menyerupai wanita daripada kalangan lelaki dan mereka yang menyerupai lelaki daripada kalangan wanita"
( Riwayat al-Bukhari)

maksud 'menyerupai' dalam kontes hadis di atas adalah termasuklah dari aspek gaya rambut, perhiasan, penampilan, cara bercakap, cara berpakaian, dan sebagainya. Ingat! apabila sesuatu larangan dalam nas itu disertai dengan laknat, maka hukumnya adalah berdosa besar dan fasik sehinggalah seseorang itu bertaubat nasuha.

wallahu'allam...
sekian..

terima kasih kdp ahli kump y telah same2 menjayakan penyiasatan terhadap golongan bapuk.. =)
legoo siap dh presentation.. alhamdulillah semua berjalan lancar..

senyumm sokmo ^____^




2 comments:

  1. u cerita pasal i ke nyahhh...?? :p

    ReplyDelete
  2. eh kalau u trase..yela kot.. =p

    ReplyDelete