:: aku hanyalah seorang manusia yang masih bertatih mencari ilmu Allah yang sgt luas.. kalau ade silap dan salah sila KOMEN yer..Kongsilah Ilmu Walau Sebesar Zarah ::

Thursday, 11 October 2012

Permudahkanlah


السلام عليكم
 بسم الله الرحمن الرحيم

Rabbi Yassir Wa La Tu'assir 
Maksud: Wahai Tuhanku, permudahkanlah dan janganlah Kau susahkan

Setelah melalui test Applied Microbiolgy, Biochemistry, dan Microbial Physiology setiap minggu berturut-turut, tiba pula masa untuk di'test' dalam subjek Fundamentals technique of biotechnology, Metabolite and secondary metabolism, dan Cell and Tissue culture untuk minggu seterusnye sampai la tibanya Hari Raya Haji, report Microb pon kena hantar jugak di samping perlu menghadiri latihan bola tampar untuk SUKMUM. Nasib baik JKP kemas, BIOtech Club, and PMK tak start lagi. 

Apa-apa pun, semoga diri ini sentiasa tenang dan dipermudahkan segala urusan oleh ALLAH. aminn ~ 



That's why lah diri ini sudah lame tak update blog dek kerana busy tahap Menteri Pelajaran. Masa sangatlah berharga, stress memang stress but i like this kind of stress,,i means 'stress because of study'. Selain daripada stress belajar, aku tak perlu nak stress perkara lain,, contohnya stress sebab family, boyfriend ( x payah nak pasang boifren, buat serabut je ), kawan2, kewangan.. so far, aku amat bersyukur padaMu Ya ALLAH, aku rase tenang. Betullah kalau kita nak bahagia, kita kena bersyukur, ALHAMDULILLAH.

Yup, aku tenang sekarang. i cannot describe how happy i am. i just want to say  الحمد لله

Tipu la 
kalau aku cakap aku takde masalah langsung. i do have some problems. but Allah 


ease those problems to me.  Thank you.  





tak sabar nak balik raye haji, miss my family soooo much! especially my 
UMI and ABAH. <3 <3 

ya Allah, lindungilah aku dan keluargaku di dunia dan akhirat, lindungi kami
 dari segala bala bencanamu, 

api nerakamu, godaan syaitanmu, syirik2 kecil serta dosa dan hutang. Berkati
 dan redhailah kehidupan kami. 



aminn~ 



dan,, semoga adikku Fatin Najwa yang sedang menghadapi PMR, semoga
 dipermudahkan olehNYA. 

aminn ~ 





inilah dia budak yang tengah exam.. hehe.. 



ade sorang lagi yang akan exam,,, SPM punyer.. name adik sulung aku ni..
 Fatin Nabila..

goodLuck jugak,, hee





insyaAllah ~ 

Biiznillah ~ 



ok, stakat ni dulu, 



senyuuummmm sokmo deh   =)))

4 comments:

  1. senyum lg tambah comey...jgn mengeluh walu apepn..innallahamaana:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.. shukran ya ukhti =)

      Delete
  2. Allah bersama orang2 yg sentiasa berharap padaNya. :) Insyallah,
    Salam ukhwah ukhti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah,,shukran ukhti =) salam ukhuwah

      Delete